122
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-122,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Taste Buddies

un bistro de prietenie

PAPILA Mariei Burachu și a lui Gabriel Herdean, este o sufragerie a gusturilor unde ieși cu toți ai tăi la masă, familie și prieteni.

Cu un meniu inspirat din diverse bucătării ale lumii, Papila reușește să servească un mic dejun delicios, să gătească cele mai corecte și fine supe și să asambleze ingrediente locale în sandvișuri gourmet la grill sau piure-urile de casă.
„Motivația principală pentru care am început acest proiect a fost dorința de a schimba un domeniu de lucru în care nu ne mai regăseam. Am vrut amândoi să lucrăm împreună, după valorile comune și propriile reguli, să construim ceva cu care ne identificăm complet și care ne reprezintă până la capăt. Nefăcând parte din clasa socială care îți permite îndeplinirea unui vis cu ușurință, am avut o singură oportunitate de care am profitat și mergem cu ea de atunci. Un alt motiv important pentru care am luat această decizie a fost că ne-am simțit păcăliți de prea multe ori mâncând la restaurantele orașului nostru și ne gandeam, ce o fi așa de greu să faci mâncare corectă și bună? Well, am aflat că-i dificil, dar este singurul mod perceput de noi de a ne face treaba. Ideea de început a fost foarte modestă însă ținând puternic de principiile noastre morale de a nu face compromisuri, am ajuns la ce este azi PAPILA.

Un loc care se concentrează pe mâncare gătită corect, delicioasă, și un interior impresionant lucrat în detaliu. Atât mâncarea cât și interiorul au fost nominalizate și premiate de unii dintre cei mai mari curatori de design și gastronomie, atât local cât și internațional. A fost un efort colectiv foarte susținut, o muncă de sacrificiu care va continua nelimitat, ale cărei rezultate vor fi pe masură. Sperăm să fim un etalon pentru tinerii ce vor să facă lucrurile altfel, care nu au mult, dar au ambiție, cât și pentru cei mai mari ai domeniului care au gasit atât de multe scurtături încat au luat-o pe arătura lipsită de standarde. Tot ce am făcut la PAPILA am făcut pentru a nu dezamăgi cea mai bună variantă a persoanelor noastre.”

Meniul, gândit și implementat de Chef Vasile Nicolae, este inspirat din diferite bucătării ale lumii și se schimbă sezonier în funcție de apariția și dispariția legumelor momentului.

Bistro de prieteni, asta înseamnă că cei mai buni prieteni ai Mariei și ai lui Gabi s-au implicat pentru ca visul lor să se întâmple așa cum sperau. Atmosfera de sufragerie, familiară și caldă a fost orchestrată de Oblic Studio (echipa Ștefan Prigorean și Iulia Cîrcei) iar conceptul de culoare și materialitate de Chroma Trends. Conceptual, designul propus este țesut în jurul sentimentului de nostalgie al ritualului domestic de servire a mesei în familie. (O sufragerie a gusturilor) În mod intangibil, obiectele decorative și de mobilier ascund acest ritual în materialitatea, forma și utilitatea lor. Designul urmărește o linie minimalistă sustinuță de layout-ul curat al mobilării, decorațiile puține și formele primare utilizate. Împletitura de ratan, oglinda antichizată, desenul lemnului, textura pereților îmbogățesc atmosfera lăsând impresia unei atingeri delicate a timpului.” spune Iulia Cîrcei.

Mobilierul din metal a fost produs de Ioan Moldovan, cel din lemn de Zwart (Ștefan Vasile), vesela din porțelan modelată de Studio Mud (Roxana Bâra) în 2018 și de către De Ceramică ( Mădălina Teler ) în 2020, branding și identitate vizuală semnate de echipa Those Awesome Guys, Rareș Cinteza de la Gummy Cat și Ioana Șopov.

Echipa extinsă:
Corpuri Mobilier din Ratan – Brut concept
Textile Mobilier – Cristianacristina – Cristina Zlota
Platouri Servire – Art the Wood
Textil Meniu – vopsit natural de Atelier Tron
Vesela 2018 – Studio Mud

Grafică Geamuri – Dragoș Boțcău

Vesela 2020 – De Ceramică

Cești Cafea – Logo Cups
Naming – Marius Eftimie – Leo Burnett
Pozitionare/brainstorming: Laura Iane – Pastel, Creatives Never Sleep
Meniu: Chef Vasile Nicolae
Tablou Monalisa – Alex Vatavu

Producție Elemente Design – The Plot
Fotografii – Cătălin Georgescu

Suporterii super-eroi fără de care nu s-ar fi putut:
Nick – Those Awesome Guys, Andi Herdean, Ioan Moldovan, Diana Chitu, Chef Vasile Nicolae, Denisa Badea.