1585
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1585,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Cina la Papila: Bucureștiul se îndrăgostește de bistronomie!

În fiecare zi, de marți până sâmbătă, restaurantul nostru se transformă, de la 18:00 la 23:00, într-un loc în care poți petrece good evenings after long days și unde poți lua o cină altfel, o cină casual with a twist.

Bucureștiul este un oraș în care cultura culinară este încă în curs de formare, iar noi ne-am propus să contribuim printr-un concept inedit, bistronomia, în care îmbinăm spiritul de bistro care a consacrat restaurantul nostru cu rafinamentul preparatelor din meniul de cină gândit de chef Andrei Junghietu. Practic, bistronomia este esența a ceea ce facem în fiecare seară, iar cină după cină, ne străduim să aducem această filozofie culinară în inimile bucureștenilor foodies.

Un concept inventat de francezi în anii ‘90 și adus în București de Papila, bistronomia este un termen rezultat din bistro și gastronomie, care descrie un tip de bucătărie în care se combină atmosfera de tip bistro cu tehnici culinare sofisticate, inspirate de gastronomia de înaltă clasă. Astfel, ai parte de experiențe culinare elevated, dar într-un cadru mai relaxat și mai accesibil, în comparație cu un restaurant de lux.

Cui trebuie să îi mulțumim, mai exact, pentru bistronomie? Lui chef Yves Camdeborde, care era pentru ideea de fine cuisine, dar împotriva atmosferei și prețurilor dintr-un astfel de restaurant. Yves Camdeborde a făcut exact ce am face și noi, dacă ne-am putea întoarce în timp: a creat propriul său concept de restaurant, în care a adus împreună două idei considerate până atunci ca făcând parte din lumi diferite: elevated meals și atmosfera caldă, deschisă, primitoare.

Cină casual la Papila: Petrece timp de calitate într-un cadru relaxat

La cina casual inspirată de bistronomie, chef Andrei Junghetu aduce un concept de food sharing asezonat cu trăirile lui personale, dar mereu gătit cu ce oferă sezonul, într-un meniu ambițios, plin de arome aparte și jocuri de texturi, transpuse în feluri inedite de mâncare sănătoasă.

În restaurantul nostru, cina își păstrează esența și rămâne acel moment în care se întâlnesc prietenii, familia și pasiunea pentru mâncare. La Papila, ne dorim să fim gazdele perfecte pentru aceste momente speciale, oferind o experiență culinară de neuitat într-un cadru intim și primitor.

La fel ca Yves Camdeborde, credem că un bistro poate fi și sofisticat, dar și relaxat, în același timp. Având această certitudine, am creat un spațiu în care poți savura o cină delicioasă în compania celor dragi, cu farfurii menite să fie împărțite, rotite pe masă și dezbătute împreună. Un spațiu gândit special pentru cei care apreciază și știu cum să savureze un meniu din care fac parte preparate elevated și vinuri organice, minus atmosfera prea rece, protocolară. Așadar, cina casual la Papila înseamnă să te bucuri de feluri de mâncare altfel, fără a face compromisuri în privința atmosferei relaxate.

P.S.: Întreabă-ne despre selecția de vinuri pe care o avem pregătită pentru cele mai frumoase seri.

Cină sănătoasă la Papila: delicii culinare pentru un stil de viață echilibrat

Papila este un restaurant în care punem preț pe cele mai bune ingrediente, înainte de orice, iar acest principiu, de la care nu ne abatem niciodată, se simte în gustul mâncării pe care le-o punem pe masă celor care ne trec pragul pentru a lua cina sau în orice alt moment al zilei. Pentru că echilibrul dintre un gust desăvârșit și ingrediente sănătoase nu este doar un vis frumos, ci un secret bine păstrat al celor cu adevărat pasionați de gastronomie.

Combinația dintre ingredientele curate, pasiunea, atenția la detalii și viziunea inedită a chefului in charge of elevated dinners la Papila, Andrei Junghietu, rezultă în feluri de mâncare sănătoasă, gust perfect echilibrat și o experiență în care nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Peisajul culinar din București este dominat de extreme și locurile în care you can have it all sunt puține. Dacă vrei o cină relaxată, trebuie să faci compromisuri în privința mâncării sănătoase sau să optezi iar și iar pentru aceleași feluri de mâncare mainstream. Dacă vrei fine dining, trebuie să îți petreci timpul într-o atmosferă rece, departe de relaxarea după care tânjim cu toții. De aceea, ne mândrim cu faptul că Papila is a rare gem. Nu o spunem noi, ci oamenii ca tine, care ne trec pragul căutând altceva.

Meniul nostru de cină elevated include opțiuni variate, în egală măsură sănătoase, gustoase și rafinate. Doar că la Papila nu vei fi nevoit să te concentrezi pe dimensiunea bucățelelor de mâncare, așa cum trebuie să o faci într-un restaurant de tip fine dining. În schimb, farfuriile noastre te vor invita să le cureți cu pâinica artizanală, dospită lent. Și suntem siguri că nu vei avea cum să refuzi o astfel de invitație, doar că motivele nu pot fi explicate în cuvinte, așa că te invităm să le descoperi! Da, poți să fii classy și atunci când cureți farfuria cu pâine sau când împarți un piept de rață française cu persoana din fața ta, pentru că „e prea bun, trebuie neapărat să guști!”.