1614
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1614,stockholm-core-1.2.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Ramen Sundays la Papila: o experiență ca în Japonia, în inima Bucureștiului

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să savurezi un bol de ramen delicios, cu gust original, ca în Japonia, fără să călătorești din București la Tokio? La Papila, îți oferim ocazia să trăiești această experiență culinară unică și să te delectezi cu ramen autentic, în fiecare duminică, de la 12:00 la 19:00.

Nu ne înțelege greșit, suntem pro călătorii centrate pe experiențe culinare. Dar știm și că poftele nu trebuie puse în cui, mai ales când vine vorba de ramen cu noodles frământați de mână și stoc de supă din oase gătit de la zero. Da, poți găsi un astfel de ramen în București, la câțiva pași de centru.

Lista de rezervări este deschisă începând de miercuri, în fiecare săptămână, și te sfătuim să îți rezervi experiența ca în Japonia ASAP, dacă vrei să petreci o duminică alături de noi. În București sunt mai mulți dependenți de umami decât ai crede!

Ai ghicit, umami (うま味) este un cuvânt cu origini japoneze și preluat în toată lumea. Vine de la umai (うまい), care înseamnă delicios, și mi (), care se traduce prin gust. Nu este altceva decât denumirea dată celui de-al cincilea gust, recunoscut de un set de papile gustative speciale și prezent într-o varietate de feluri de mâncare, atât occidentale, cât și japoneze, inclusiv în ramen.

Care este secretul unui ramen autentic, plin de umami?

Secretul unei supe ramen delicioase, ca în Japonia, constă în calitatea ingredientelor și în metoda de preparare, care se bazează pe o îndelungată tradiție culinară.

Faptul că la Papila folosim doar ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate, pentru a obține gusturi autentice și savuroase, nu este o surpriză pentru cei care ne calcă pragul. Pentru noi, la fel de important este să facem cât mai multe lucruri de mână în bucătărie. Iar când vine vorba de ramen, asta înseamnă un proces meticulos, care se întinde pe mai multe zile de gătit de la zero – stocurile de supă din oase, sosurile, ciupercile și algele murate, carnea și ouăle marinate, uleiurile infuzate, legumele coapte, noodles frământați de mână.

Și pentru că adevăratul gust al savorii, umami, necesită dedicare, pasiune și răbdare, duminica este ziua în care ne bucurăm de rezultate: un ramen meșteșugit, corect și autentic, cu gust delicios original, ca în Japonia!

În meniul nostru vei putea găsi mai multe tipuri diferite de ramen, care au în comun o singură caracteristică: îmbinarea perfectă între textura catifelată a noodlesilor făcuți de noi și gustul bogat al bazei, care poate fi vegetariană (dashi) sau supă din oase de pui sau porc. Topping-urile și ingredientele autentice, specifice fiecărui tip de ramen, conferă complexitate preparatelor noastre, care au acel gust original, de neconfundat de către adevărații connoisseurs.

Ramen Sundays: o oază de savoare în centrul Bucureștiului

Ramen Sundays este mai mult decât o duminică la un restaurant din centru. Este o oază de relaxare, în care te poți răsfăța cu gusturi și arome inedite, locul unde poți lua o pauză binemeritată în compania celor dragi, după o săptămână plină de provocări și responsabilități.

Ne asigurăm că experiența ta culinară nu se oprește la ramen, ci este completată cu o selecție de salate, băuturi și deserturi care merg mână-n mână cu preparatul japonez. Vino să te bucuri de Ramen Sundays la Papila și să experimentezi o bucățică din Japonia în centrul Bucureștiului. Te așteptăm cu brațele deschise și cu un bol de ramen delicios, pregătit cu pasiune și măiestrie, pentru a transforma duminicile tale într-un prilej de sărbătoare a gustului și a tradiției culinare japoneze.

Explorează meniul nostru și îndrăznește să descoperi noi combinații de gusturi și arome care să îți satisfacă papilele gustative!